Chokladmuffins med vit choklad

Serverar: 20 portioner

Saftiga muffins som toppas med härligt blålila frosting av blåbär.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 100 g vit choklad
  • Frosting
  • 50 g blåbär
  • 2 dl florsocker
  • 300 g philadelphiaost
  • Garnering
  • Blåbär
  • Chokladlöv
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt smör och mjölk och blanda försiktigt till en smet.
    3. Fördela smeten i normalstora muffinsformar i muffinsbleck. Strö över hackad vit choklad och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
    4. Vispa ihop blåbär, florsocker och philadelphiaost till en fluffig kräm. Spritsa glasyren på muffinsen och garnera med blåbär och chokladlöv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben