Chokladmums med marängtäcke och chokladlock

Serverar: 20 portioner

En godiskaka som brukar falla alla i smaken.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4-5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Pressad citron
  • Tak
  • 125 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk. Häll i en smord och bröad form, ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
    2. Maräng: Vispa äggvitor och socker över vattenbad ca 10 minuter till en bland fast smet. Ta bort från värmen och fortsätt vispningen tills marängen svalnat och är tjock. Bred den över chokladkakan. Ställ i frysen en stund.
    3. Tak: Smält chokladen och bred den i tunt lager över marängen. Låt stelna. Skär kakan i fina fyrkantiga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben