Chokladpaj black & white

Serverar: 10 portioner

Annorlunda paj som påminner om cheesecake.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 4 msk socker
  • 150 g smör
  • 1 äggula
  • Apelsin- och vit chokladfyllning
  • 100 g vit choklad
  • 250 g kesella gourmet
  • 1 msk citruslikör, tex. Grand Marnier
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • 3 ägg
  • Garnering
  • ½ dl vatten
  • ½ dl socker
  • Skalet av 2 apelsiner
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, kakao och socker, gärna i matberedare, finfördela smöret däri. Tillsätt äggulan och kör ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i kylskåp.
    2. Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad, blanda ned lite av kesellan och sedan resten. Blanda ned citruslikör, apelsinskal och ägg, ett i taget. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
    3. Gör garneringen undertiden. Koka upp vatten och socker. Gör fina strimlor av apelsinskalet helst med zestjärn. Koka strimlorna ca 5 minuter i sockerlagen. Låt dem rinna av och garnera pajen när den kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben