Chokladpudding med banan och grädde

Serverar: 4 portioner

En klassisk efterrätt som nästan är lika enkel att göra som att vispa ner två påsar pulver i mjölk. Dessutom vet man ju säkert vad man har i och slipper alla konstiga ingredienser.

Ingredienser

  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 3 msk fruktsocker
  • 1½ gelatinblad
  • Tillbehör
  • Skivad banan
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i vatten.
    2. Blanda de andra ingredienserna i en kastrull och vispa ordentligt så att framförallt kakaon löser sig. Låt det hela koka upp och sänk sedan värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i den varma chokladblandningen så att de löser sig.
    3. Häll upp i 4 små portionsskålar eller en står och låt stå i kylskåp några timmar.
    4. Servera med vispad grädde och skivad banan.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben