Chokladpudding med blåbär och romsås

Serverar: 4 portioner

Denna desserten får snålvattnet rinna till i munnen!! Men den är lite omständig att göra.

Ingredienser

  • 115 g smör, rumstempererat, samt extra att smörja formen med
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 dl blåbär
  • Romsås
  • 120 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk osaltat smör
  • 1 msk rom
  • Hela blåbär, till dekoration
  • Instruktioner

    1. Smörj en stor puddingform. Värm 7,5-10 cm vatten i en stor kastrull på låg värme tills vattnet sjuder.
    2. Häll smör, socker, ägg, mjöl, bakpulver och kakao i en stor skål och blanda väl. Rör i blåbären. Skeda över smeten i den smorda puddingformen och täck formen noga med två lager folie. Ställ försiktigt ner formen i kastrullen med det sjudande vattnet och var noga med att vattennivån är betydligt lägre än formen. Ångkoka puddingen i en timme. Fyll på med mer vatten vid behov.
    3. Ungefär 5 minuter innan puddingen är färdigkokt börjar man värma ingredienserna till romsåsen i en liten kastrull på låg värme. Rör tills alla ingredienser har smält och såsen är slät. Lyft bort puddingen från plattan, kasta folien och dra en kniv runt kanten så att puddingen lossnar från formen. Stjälp upp den på ett fat, häll över såsen och dekorera med blåbär. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bina88 27 oktober 2008

    Den här puddingen måste vara alldeles underbar! Jag gillar dessutom när recepten är något krångliga, för det brukar vara värt allt besvär:) Självklart berättar jag om resultatet och betygsätter när jag provlagat..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben