Chokladringlad banan- och vallmokaka

Serverar: 20-24 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 stora mogna bananer
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 6 msk blå vallmofrön
  • 1 dl kesella
  • 6 msk pressad citronsaft
  • Garnering
  • 300 g vit choklad
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm.
    2. Smält smöret och mosa bananerna.
    3. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrön i en bunke och rör ner i äggvispet.
    4. Rör ner kesella, bananmos och citronsaft. Bre ut smeten i långpannan och grädda i ca 15 minuter. Låt kakan svalna i pannan.
    5. Smält chokladen i mikron eller över varmt vattenbad och ringla över kakan. Skär upp den i rutor när chokladen stelnat. Garnera med en kvist citronmeliss. Servera eventuellt med lite grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben