Chokladripplade cookies

Serverar: 30 portioner

Lyxiga småkakor.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 halv burk gräddfil
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn och socker i en skål. Smält smöret och häll det hett över havreblandningen. Blanda bakpulver och fil. Tillsätt detta och mjöl i havreblandningen. Rör till en jämn smet.
    2. Klicka ut smeten på en bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 8-20 min. Låt kakorna svalna. Smält chokladen och ringla den över kakorna. (Jag brukar hälla chokladen i en påse och klippa hål i ett hörn.) Låt chokladen stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben