Chokladrulle med banan- och mintfyllning

Serverar: 8 portioner

Kalasgod

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 msk snabbkaffe
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 24 chokladplattor med mintfyllning
  • 2 mogna bananer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper.
    2. Vispa äggen och sockret poröst.
    3. Blanda samman mjölet och bakpulver, sikta ner kakaon. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt kaffepulvret utrört i lite vatten.
    4. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i 5 minuter.
    5. Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt kallna. Smält chokladplattorna i vattenbad. Bre de mosade bananerna på kakan och bre därefter på chokladsmeten. Rulla ihop kakan från långsidan.
    6. Förvara kakan i kyl tills den ska serveras. Servera som den är eller med en klick vispgrädde och en mintchokladplatta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben