Chokladrulle med valnötter och apelsin

Serverar: 10-12 portioner

En riktig drömrulle med choklad! Chokladganache både i och utanpå tårtan gör den extra god.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 5 msk kakao av fin kvalitet
  • 4 msk potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl vispgrädde
  • Chokladganache
  • 1½ dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • Finrivet skal från 1 apelsin
  • Garnering
  • Strimlat skal från 1 apelsin
  • 50 g grovt hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda försiktigt i kakao, potatismjöl, bakpulver och salt. Bred ut chokladsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 4-5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet ovanpå.
    3. Hetta upp grädden till chokladganachen. Bryt i chokladen och låt den smälta. Rör till en slät kräm och tillsätt det finrivna apelsinskalet. Låt svalna något.
    4. Vispa grädden. Bred 4-5 matskedar av ganachen över chokladbottnen och bred den vispade grädden över. Rulla ihop bottnen till en rulltårta. Häll resten av ganachen över.
    5. Garnera med apelsinskal och valnötter. Låt kallna en stund, gärna i frysen innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben