Chokladrulltårta med mint

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

Passar utmärktt att servera som liten kaka till kaffet efter middagen. Mjukvispad grädde förhöjer smak och utseende. Garnera gärna med citronmeliss.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 24 chokladplattor med mintfyllning, After Eight
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna ca 30*40 cm med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker till en pösig smet.
    3. Blanda samman mjöl, bak och kakaopulver. Om det finns klumpar i kakaon så bör du sikta ner den i mjölblandningen.
    4. Vänd ner blandningen i kaksmeten. Tillsätt kaffepulvret utrört i lite vatten.
    5. Bred ut smeten i långpannan till ett jämt lager.
    6. Grädda kakan mitt i ugnen i 250 grader ca, 5 minuter. I varmluftsugn i 225 grader ca, 10 minuter.
    7. Stjälp upp kakan på sockrat papper på ett galler.
    8. Smält chokladplattorna i vattenbad eller i en skål på full effekt i micron ½ -1 minut.
    9. Bred ut blandningen på kakan. Rulla samman kåkan från långsidan eller kortsidan beroende på skivornas storlek.
    10. Förvara rulltårtan i kylskåp till den ska serveras. Den går också bra att frysa, hel eller skuren i skivor. Hållbarhet ca 3 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben