Chokladsnittar med pärlsocker

Serverar: 50 portioner

Spröda, lite tunna men lite sega inuti ändå!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk sirap
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4,5 dl mjöl
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 °C Lägg alla ingredienserna i en hög på bakbordet och hacka samman. Knåda lite (minsta möjliga) till sist, så det går ihop till en smidig deg.
    2. Rulla ut längder ungefär 2 cm breda och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Tänk på att de flyter ut, så absolut max tre längder per plåt!
    3. Platta till längderna lite och strö över pärlsocker. Tryck lätt på pärlsockret så det fastnar.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
    5. Skär sedan längderna på snedden medan de fortfarande är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben