Chokladsnittar

Serverar: 60 portioner

Min dotters paradnummer och min mans favoriter!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienserna till en smidig deg. Dela i 6 delar. Forma till fingertjocka längder. Lägg på 2 smorda plåtar. Platta till rullarna något och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, 200-225 grader.
    2. Låt längderna svalna något och skär sedan i 2 cm breda, lite sneda bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    vildahilda 9 juli 2008

    Jättegoda kakor!

    Nandersohn 5 juni 2009

    Jättegoda, men jag brände 3 längder :/ hyfsat less jag blev då. Jävlades först med att få ihop degen och sen smulades den när jag rullade. Då kom flickvännen och fixade det :) Lyckades få till en längd och den vart väldigt god! Tack tack

    UllaC 20 december 2010

    Jag brände också första plåten, så sedan sänkte jag ugnens gradantal till 175°C och hade kakorna i ugnen i 13 minuter - då blev de perfekta.

    pippi1975 3 mars 2012

    Enkla, billiga och goda! Gjorde dessa till sonens dop och de uppskattades

    pippi1975 3 mars 2012

    Enkla, billiga och goda! Gjorde dessa till sonens dop och de uppskattades

    Hellstadius 9 april 2012

    Supergoda och lätta att göra. Gräddade dem i 175 grader i varmluftsugn i 13 min. De blev perfekta.

    Lilladamen 28 juli 2013

    Bra recept på gamla kända kakor. Gräddade i vanlig ugn 175 grader i 12-13 minuter. Perfekta. Lättast att gegga ihop degen med händerna om man inte har matberedare, annars tar det en evighet och med risk att degen smulas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben