Blanda samman alla ingredienserna till en smidig deg. Dela i 6 delar. Forma till fingertjocka längder. Lägg på 2 smorda plåtar. Platta till rullarna något och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, 200-225 grader.
Låt längderna svalna något och skär sedan i 2 cm breda, lite sneda bitar.
Jättegoda, men jag brände 3 längder :/ hyfsat less jag blev då. Jävlades först med att få ihop degen och sen smulades den när jag rullade. Då kom flickvännen och fixade det :) Lyckades få till en längd och den vart väldigt god! Tack tack
UllaC20 december 2010
Jag brände också första plåten, så sedan sänkte jag ugnens gradantal till 175°C och hade kakorna i ugnen i 13 minuter - då blev de perfekta.
pippi19753 mars 2012
Enkla, billiga och goda! Gjorde dessa till sonens dop och de uppskattades
pippi19753 mars 2012
Enkla, billiga och goda! Gjorde dessa till sonens dop och de uppskattades
Hellstadius9 april 2012
Supergoda och lätta att göra. Gräddade dem i 175 grader i varmluftsugn i 13 min. De blev perfekta.
Lilladamen28 juli 2013
Bra recept på gamla kända kakor. Gräddade i vanlig ugn 175 grader i 12-13 minuter. Perfekta. Lättast att gegga ihop degen med händerna om man inte har matberedare, annars tar det en evighet och med risk att degen smulas.
Jättegoda kakor!
Jättegoda, men jag brände 3 längder :/ hyfsat less jag blev då. Jävlades först med att få ihop degen och sen smulades den när jag rullade. Då kom flickvännen och fixade det :) Lyckades få till en längd och den vart väldigt god! Tack tack
Jag brände också första plåten, så sedan sänkte jag ugnens gradantal till 175°C och hade kakorna i ugnen i 13 minuter - då blev de perfekta.
Enkla, billiga och goda! Gjorde dessa till sonens dop och de uppskattades
Enkla, billiga och goda! Gjorde dessa till sonens dop och de uppskattades
Supergoda och lätta att göra. Gräddade dem i 175 grader i varmluftsugn i 13 min. De blev perfekta.
Bra recept på gamla kända kakor. Gräddade i vanlig ugn 175 grader i 12-13 minuter. Perfekta. Lättast att gegga ihop degen med händerna om man inte har matberedare, annars tar det en evighet och med risk att degen smulas.