Chokladsnittar med knäckglasyr

Tid: 40 minuter

En dröm för likasinnade chokladälskare.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 12 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 16 msk kakao
  • 4 tsk salt
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 360 g margarin eller smör
  • Knäckglasyr
  • 150 g margarin eller smör
  • 4 dl socker
  • 2 dl sirap
  • 1 dl grädde (eller mjölk)
  • 2 påse kokos (drygt)
  • Instruktioner

    1. Börja med att smälta smöret och låt svalna något. Rör sedan ihop ägg och socker i en bunke, ej vispas. Tillsätt övriga ingredienser, även det avsvalnade smöret. Häll smeten i en långpanna och grädda 15-20 minuter i 180-200 grader.
    2. Under tiden som kakan gräddas så kokas knäckglasyren ihop. Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull och låt den koka ihop under ca 5 minuter, tills den får en gyllenbrun färg. Rör dock med träslev eller dyligt för att inte riskera att det vidbränns. Bred ut glasyren över kakan och grädda den ytterligare ca 10 minuter i samma ugnstemperatur.
    3. Låt kakan svalna och skär sedan i trekanter eller fyrkanter, sedan redo för att avnjutas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben