Chokladsnittar med banankräm

Serverar: 20 portioner

Den här goda banankrämen är en fräsch variant gjord på kesella. Lite citron och sirap eller honung gör den underbar i smaken. Den är helt rätt till den lätta chokladkakan!

Ingredienser

  • 50 g smör + smör till formen
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl dinkel fullkorn el fint rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 ½ dl lättmjölk
  • Banankräm
  • 2 stora bananer
  • 2 ½ dl lätt kesella
  • 2 msk färskpressad citron
  • 1 krm kanel
  • 2 msk lönnsirap el honung
  • 3 gelatinblad
  • 4 msk äppeljuice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC. Smält smöret. Smörj en form eller liten långpanna, ca 25 x 35 cm, tunt med smör. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker med elvisp till en pösig smet. Blanda ner mjöl, bakpulver och kakao i äggsmeten lite i taget. Tillsätt mjölk och smält smör lite i taget.
    2. Häll smeten i formen och släta till ytan. Sätt in i ugnen och grädda 40 min. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.
    3. Skala bananerna och dela dem i bitar. Mixa banan, kesella, färskpressad citron, kanel och sirap till en slät kräm. Låt gelatinet mjukna 5 min i kallt vatten. Koka upp äppeljuicen, lägg i det uppblötta gelatinet och låt det smälta i juicen.
    4. Blanda snabbt ner gelatinet i banankrämen. Bred krämen på den kalla kakan och låt den stå 3 tim i kylen. Skär kakan i bitar och garnera ev med riven choklad och skivad banan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sork 23 november 2010

    Jag är ju en stor bananfantast och den här kakan var en underbar kombination av söt choklad och lite syrlig banankräm. Mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben