Köttbullar i tandoorisås och banankräm

Serverar: 4 portioner

Gör gärna en del av färsen barnmild och en del lite bitigare. Såsen kommer barnen garanterat att gilla. Bra mat för hela familjen.

Ingredienser

  • 600 g lamm- eller nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Saften av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • En klick Svenskt Smör
  • Till såsen
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 dl buljong
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 1 tsk maizena
  • Banankräm
  • 1 banan
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 tsk färsk eller torkad mynta
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Kokt broccoli
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna till färsen och rulla köttbullar. Stek dem i smör. Koka ihop tomatjuice och buljong till ungefär hälften. Vispa ned grädde och tandoorikrydda, samt maizena utrört i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg ned köttbullarna i såsen allt eftersom de blir färdiga. Blanda ingredienserna till bananröran. Servera med jasminris och broccoli.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben