Gott till eftermiddagskaffet
Variation:
Blanda 100 g färdig nötkräm, som finns i livsmedelsbutiker, med 50 g riven blockchoklad. Använd krämen som fyllning.
Ingredienser
1 pkt jäst
3/4 dl mjölk
100 g smör el margarin
6 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 ägg
Fyllning
100 g nutella
Pensling
1 ägg
Instruktioner
- Smula ner jästen i mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Arbeta in matfettet i mjölet, för hand eller med maskin. Tillsätt sockret.
- Häll ner jästblandningen i mjölblandningen. Tillsätt äggen. Arbeta samman allt till en deg. Tag upp degen på ett lätt mjölat bakbord. kavla ut den till en avlång kaka ca 30x40 cm.
- Bred ut nutella på degen. Rulla ihop degen. Skär rullen i 20 bitar. Lägg snurrorna i bakformar med snittytan uppåt. Ställ formarna på en plåt.
- Låt snurrorna jäsa övertäckta ca: 1 timma på en rumsvarm och dragfriplats. Sätt ugnen på 250°. Pensla snurrorna med uppvispat ägg.
- Grädda snurrorna mitt i ugen ca: 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)