Chokladsnurror

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott till eftermiddagskaffet Variation: Blanda 100 g färdig nötkräm, som finns i livsmedelsbutiker, med 50 g riven blockchoklad. Använd krämen som fyllning.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 3/4 dl mjölk
  • 100 g smör el margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 100 g nutella
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Arbeta in matfettet i mjölet, för hand eller med maskin. Tillsätt sockret.
    2. Häll ner jästblandningen i mjölblandningen. Tillsätt äggen. Arbeta samman allt till en deg. Tag upp degen på ett lätt mjölat bakbord. kavla ut den till en avlång kaka ca 30x40 cm.
    3. Bred ut nutella på degen. Rulla ihop degen. Skär rullen i 20 bitar. Lägg snurrorna i bakformar med snittytan uppåt. Ställ formarna på en plåt.
    4. Låt snurrorna jäsa övertäckta ca: 1 timma på en rumsvarm och dragfriplats. Sätt ugnen på 250°. Pensla snurrorna med uppvispat ägg.
    5. Grädda snurrorna mitt i ugen ca: 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben