Chokladsnurror

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Kakor med nötter och kakao.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl florsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • Kakao efter tycke
  • Hackade nötter efter tycke
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Mät upp alla torra ingredienser i matberedaren. Skär matfettet i tärningar ovanpå. Kör så kort tid som möjligt till en smidig massa.
    3. Lägg hälften av degen i plastfolie i kylskåpet. Smaksätt den andra hälften med kakao och hackade nötter. Lägg också den på kylning i en timme.
    4. Kavla ut degarna lika stora och 3 mm tjocka. Lägg chokladdegen på den ljusa och rulla ihop varsamt till en rulle. Kyl den om den känns kladdig skär den kalla rullen i ½ cm tjocka skivor och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben