Pyttan's Chokladsnurror

Serverar: 40 portioner

Saftiga och möra chokladbullar

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 3 dl mjölk
  • 160 g rumsvarmt smör
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl muscovadosocker
  • ½ tsk salt
  • 3 äggulor
  • Ca 9-10 dl extra fint vetemjöl
  • Fyllning
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl muscovadosocker
  • 200 g smält mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader, rör ut jästen i mjölken,tillsätt socker,salt,mjöl och smöret.Arbeta degen ett par minuter innan du blandar i äggulorna. Arbeta sedan degen smidig i ca 5 min i maskin. Låt sedan degen vila inplastad i kylen i 40 minuter. Gör fyllningen medan du väntar. Vispa ihop det mjuka smöret med muscovadosockret,smält chokladen i vattenbad och rör ned den i smör och socker blandningen.
    2. Lägg degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar och kavla ut till dem till en rektangel,bred på fyllningen (inte så tjockt) vik sedan ihop och kläm ihop ändarna. Skär sedan med en kniv eller pizzaskärare på längden och gör sedan snurror som du lägger i pappersformar på bakplåt. Låt sedan jäsa under bakduk i 60 minuter.
    3. Pensla med uppvispat ägg innan gräddning och strö på pärlsocker eller hackade pecannötter. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    20
    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben