Chokladtårta

Serverar: 8-10 portioner

Supergod

Ingredienser

  • 2,5 dl kakao
  • 1,5 dl kokande vatten
  • 2,5 dl rumsvarmt mjölk
  • 6,5 dl mjöl
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl rumsvarmt smör
  • 6.5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 stora ägg
  • Fyllning
  • 9 dl florsocker
  • 2,5 dl kakao
  • 12 msk rumsvarmt smör
  • 1,5 dl rumsvarmt mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 2 formar, 20 cm i diameter. Lägg bakpapper i botten på dem. Sila kakao i en skål, vispa i vatten och mjölk, låt svalna och ställ åt sidan. Sila mjöl, natriumbikarbonat, salt och vaniljsocker, ställ åt sidan. Vispa smör vitt och poröst tillsätt sedan sockret. Tillsätt ägg, ett i taget, rör väl mellan varje ägg. Häll i den kalla kakaosmeten och vispa ordentligt ihop allt. Tillsätt mjölblandningen och rör om, häll i formarna. Grädda i 20 min i mitten. Låt kallna helt.
    2. Fyllning: Sila florsocker, kakao, vaniljsocker. Tillsätt mjölk och smör och rör tills det är klumpfritt. Bred fyllningen mellan botten och bred resten på tårtan.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben