En chokladtårta är alltid rätt! Denna omemotståndliga läckerbit blir lite kladdig inuti. Avnjut en bit - eller två - med en klick lättvispad grädde.
Ingredienser
150 g margarin eller smör
150 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl farinsocker
2 msk starkt kaffe
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Florsocker
Physalis
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
- Smält matfettet i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen som långsamt får smälta i det varma fettet.
- Om chokladen inte smälter: Ställ tillbaka kastrullen på plattan på svag värme, men var noga med att röra i blandningen hela tiden.
- Vispa ägg och farinsocker till en pösig smet. Rör ner kaffet i äggsmeten. Rör därefter ner chokladblandningen i äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten utan att röra för mycket.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Sikta florsocker över och garnera med physalis. Servera tårtan med en klick vispad grädde. Det är även gott med bär eller frukt till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mors dag
På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...