Chokladtårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

God krispig tårta med god chokladkräm.ni kommer gilla denna.

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl smält smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Chokladkräm
  • 150 g mörk, fin choklad
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet.
    3. Häll i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
    5. Chokladkrämen:
    6. Smält chokladen och smöret ihop med grädden på låg värme i en kastrull. Rör ihop till en blank, slät kräm.
    7. Låt krämen svalna till rumstemperatur och bred den sedan på den kalla kladdkakan.
    8. Låt gärna kakan stå kallt över natten innan du serverar med vispgrädde.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben