Chokladtårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

För den riktiga chokladälskaren. Ser kanske lite krångligt ur med fyllningen, men den lär man sig snart göra på en höft sådär på 5 minuter. Mycket mäktig, mycket god, mycket uppskattad av alla som gillar choklad.

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 6 msk smör eller margaring
  • 2 äggulor
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 - 5 msk kakao
  • 3 dl florsocker
  • Tillbehör
  • 26 cm form, gärna med löstagbar kant
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt poröst så det inte knastrar om det längre. Häll i det kokande vattnet under vispning. Stäng av vispen och häll ner torrvarorna. Blanda om snabbt med elvisp, häll sedan i en smord bröad form. Grädda tills kakan fått fin färg och stickan känns torr, ca 30-40 minuter, min ugn krävde ca 40 minuter. Låt kakan svalna under handduk, utan form.
    2. Under tiden vispar du smöret slätt och luftigt med elvisp. Tillsätt sedan samtliga andra ingredienser och vispa ihop till en slät kräm.
    3. Dela den svala kakan och lägg ca hälften av fyllningen i ett jämnt lager, lägg sedan på toppen och bred på resten av fyllningen uppepå och på kanterna.
    4. Väldigt gott att dekorera med kokos, eller strössel för barnkalaset, eller kanske marsipankycklingar till påsk/tomtar till jul? Endast fantasin sätter gränserna!

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben