Chokladtårta

Serverar: 8-10 portioner

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 150 g socker
  • 75 g hackade nötter
  • 3 msk kakao
  • Smörkrämen
  • 5 äggulor
  • 125 g socker
  • 1 1/2 dl grädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 150 g margarin
  • Garnering
  • mandelflarn
  • salt
  • Instruktioner

    Vispa vitorna till hårt skum. Blanda ned socker, nötter o kakao. Bred ut smeten i två rundlar, ca 25 cm i diameter, på plåt. Grädda i ugn, 150 grader, ca 20 minuter. Vänd upp bottnarna på galler. Gör smörkrämen: Blanda äggulor, socker o grädde i en kastrull sjud krämen under vispning tills den tjocknat. Rör i den sönderbrutna blockchokladen. Låt krämen svalna. Lägg i fettet o låt det smälta under försikig omrörning. Ställ krämen kallt. Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred resten av krämen ovanpå o på kantena. Lägg aluminiumfolie i botten på en stekpanna o rosta mandelflingorna i salt. Skaka av saltet o garnera tårtan med mandeln.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben