Serverar: 8-10 portioner
Vispa vitorna till hårt skum. Blanda ned socker, nötter o kakao. Bred ut smeten i två rundlar, ca 25 cm i diameter, på plåt. Grädda i ugn, 150 grader, ca 20 minuter. Vänd upp bottnarna på galler. Gör smörkrämen: Blanda äggulor, socker o grädde i en kastrull sjud krämen under vispning tills den tjocknat. Rör i den sönderbrutna blockchokladen. Låt krämen svalna. Lägg i fettet o låt det smälta under försikig omrörning. Ställ krämen kallt. Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred resten av krämen ovanpå o på kantena. Lägg aluminiumfolie i botten på en stekpanna o rosta mandelflingorna i salt. Skaka av saltet o garnera tårtan med mandeln.
Mors dag
På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...