Den är gluten- och laktosfri. Supergod
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
100 g margarin mjölkfritt
1 msk kaffepulver
1 msk varmt vatten
2 dl ljust basmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
Instruktioner
- Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Rör i smält margarin, kaffepulver och varmt vatten.
- Blanda basmjöl, bakpulver och kakao och rör sedan försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant
- Grädda ca 30 minuter i 175 grader. Prova med en sticka att kakan är färdig.
- Koka upp ingredienserna till glasyren i en kastrull under omröring tills glasyren har tjocknat.
- Lägg kakan på ett fat och bred på glasyren. När kakan har svalnat, dekorrera gärna med physalis och pumpafrön.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Relaterade Artiklar
Mors dag
På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...
Vilka är ingredienserna till glasyren???
Glasyren???
Låter bra, men hur gör man glasyren?