Mustig tårta med doft av kanel och kardemumma.
Dekorera den med små marsipankycklingar till påsk.
Ingredienser
150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl apelsinjuice
Fyllning
3 msk kakao
250 g Arla Köket Kesella kvarg
4 msk florsocker
½ tsk vaniljsocker
1 krm kanel
1 krm malen kardemumma
Garnering
3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad
Marsipankycklingar
Instruktioner
- Ugn 175°
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, juice och smör till äggsmeten och rör till en slät smet.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
- Ta kakan ur formen och låt kallna. Dela kakan. Sikta kakaon till fyllningen och rör ner den i kvargen tillsammans med socker och kryddor. Bred fyllningen mellan bottnarna.
- Vispa grädden. Täck tårtan med grädde.
Hacka chokladen och strö den ovanpå. Garnera med marsipankycklingar.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mors dag
På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...