Chokladtårta

Serverar: 12 portioner

Mustig tårta med doft av kanel och kardemumma. Dekorera den med små marsipankycklingar till påsk.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl apelsinjuice
  • Fyllning
  • 3 msk kakao
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 4 msk florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm kanel
  • 1 krm malen kardemumma
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g mörk choklad
  • Marsipankycklingar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Sikta kakaon och blanda med vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, juice och smör till äggsmeten och rör till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
    3. Ta kakan ur formen och låt kallna. Dela kakan. Sikta kakaon till fyllningen och rör ner den i kvargen tillsammans med socker och kryddor. Bred fyllningen mellan bottnarna.
    4. Vispa grädden. Täck tårtan med grädde. Hacka chokladen och strö den ovanpå. Garnera med marsipankycklingar.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben