Chokladtårta favorit

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 2 timmar

Väldigt chokladiga tårtbottnar vägs upp med grädde, bär och marsánkräm.

Ingredienser

  • Tårtan
  • 9 äggvitor
  • 9 äggulor
  • 2½ dl strösocker
  • 2 1/4 dl kakaopulver
  • Tillbehör
  • 3-4 dl grädde
  • 3 bananer
  • 300 g hallon, frysta eller färska
  • 2-3 dl marsánkräm
  • 3 springformar, 22 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Tina hallonen om du tänker använda frysta.
    2. Blanda äggulorna och sockret i en bunke och vispa till en tjock, pösig smet - när man lyfter vispen ska smeten ringla långsamt ner i ett brett band.
    3. Sikta ner kakaon i bunken och vänd försiktigt ner den med en stor metallsked.
    4. Lägg äggvitorna i en helt ren bunke utan minsta spår av fett och vispa till ett styvt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten, en tredjedel i taget.
    5. Smörj formarna med smör och lägg bakplåtspapper i botten. Fördela smeten i de tre formarna och grädda i 20-25 minuter, tills ytan fjädrar lite när man tryckler försiktigt med fingret och kakorna har dragit sig undan från formens kant.
    6. Låt kakorna svalna innan de stjälps upp.
    7. Vispa grädden (inte så hårt) och gör marsánkrämen enligt förpackningen. Skiva bananerna i tunna skivor.
    8. Bred/klicka ut hälften av grädden på en utav bottnarna. Fördela ut hälften av bananskivorna över grädden. Lägg sedan på hälften av hallonen.
    9. På med en till tårtbotten och bred ut marsánkrämen. Lägg på sista bottnen och bred ut grädde på eller över hela tårtan. Garnera med bananer och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben