Chokladtårta Gluten+Laktosfri

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Underbart god. Riktigt chokladig och passar bra både som fika och dessert vid middagsbjudningar. Recéptet kommer ifrån en Tema tväll vi hade på skolan åt några gluten+laktos intoleranta damer och den vägen kom detta fantastiska recept fram.

Ingredienser

  • 350g Laktiosfritt Smör
  • 90g Kakao
  • 2 ägg
  • 1-2 dl Socker
  • Instruktioner

    Sätt ungen på 175 Klä en springform med bakplåtspapper (lägg pappret på skivan och dra ihop formen) Smält smöret & kakaon tillsammans i en kastrull ( ett tips är att blanda ihop dem innan man värmer så bränns inte kakaon i kastrullen) Vispa socket och ägg pösigt och tillsätt sen chokladblandningen och vispa ihop. Häll smeten i formen och in i ungen. Grädda i ca 50min. Kyl sedan ner innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben