Amoz gluten och laktosfria äppelpaj.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Ja denna paj kan även de som har diabetes äta eftersom jag använt bara Agavesirap som har låg blodsockerindex.

Ingredienser

  • 4 Äpplen
  • 1 msk agavesirap
  • 100 g laktosfritt smör
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 2 ägg
  • ½ dl laktosfri grädde
  • 25 g hyvlat laktosfritt smör
  • Instruktioner

    Skala och skär äpplen i tunna klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Ringla ½ msk av sirapen över. Smält smöret och blanda i kokosmjöl och hasselnötsmjöl. Vispa upp äggen lätt och tillsätt grädden. blanda med smörröran och fördela smeten över äpplena. Ringla den återstående halva matskeden över och lägg sist på det hyvlade smöret. Gratinera i 200° 15-20 min, eller tills pajen fått fin färg och äpplena är mjuka. Servera laktosfri vaniljsås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben