Gluten och laktosfri jordgubbstårta

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna tårtan är super god och jätte lätt att göra. Givetvis kan man göra den med vanliga mejeri produkter med.

Ingredienser

  • Maräng
  • 4 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 dl Vårgårda puffat ris
  • Kräm
  • 2 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk glutenfritt mjöl
  • ½ dl laktosfri grädde
  • 50 g mjölkfritt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • På tårtan
  • 4 dl vispad laktosfri grädde (helt efter smak)
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna och socker hårt. vänd sedan ner Vårgårdariset.
    2. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. grädda i mitten av ugnen i 150 grader i knappt en timme.
    3. Sjud försiktigt äggulor, socker, mjöl, och grädde till en fin slät kräm.
    4. Blanda sist ner vaniljsocker och smör i krämen.
    5. Ringla sedan krämen över tårtan, bred efter det ut grädden och dekorera sist med jordgubbarna.
    6. Tårtan kan med fördel göras helt klart dagen innan.
    7. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben