Chokladtårta i tre lager

Serverar: 10-12 portioner

Gillar du choklad, då är detta något för dej! 100% ren osötad choklad, kan beställas från Chokladcompagnie AB 031-83 39 00

Ingredienser

  • Chokladkräm
  • 2,5 dl hallonpuré
  • 1 stjärnanis
  • 1 gelatinblad
  • 90 g mörk choklad 70 %
  • 3 äggulor
  • Chokladmousse
  • 2 äggulor
  • 1 vaniljstång
  • 110 g mörk choklad 70 %
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • Botten
  • 100 g kakaopaté
  • 2 dl puffat ris
  • Instruktioner

    1. Kakform med löstagbar botten 20 cm i diameter och ca 3 cm hög.
    2. Botten: Smält kakaopatén. blanda ner det puffade riset. Fyll kakformens botten och ställ i kylen.
    3. Chokladkräm: Koka upp hallonpuré med stjärnanis. Ta kastrullen från värmen, lägg på locket och låt stå i 30 minuter.
    4. Lägg gelatinet i kallt vatten.
    5. Finhacka chokladen.
    6. Vispa upp äggulorna lätt för hand i ca 2 minuter
    7. Blanda den kokta hallonpurén med äggulorna och sjud detta under omröring till 82 grader. Krämen har då börjat tjockna. Använd gärna termometer.
    8. Tillsätt gelantinet och den finhackade chokladen. Häll över i bunke och låt svalna till 20 grader.
    9. Chokladmousse: Vispa i hop äggulor och skrapet ur en vaniljstång i en skål. Ställ skålen i en kastrull med vatten på spisen. Värm under vispning till 82 grader. Använd gärna en digital termometer. Ta upp skålen ur vattnet och slå de vispade äggulorna i en mateberedare eller bunke. Vispa tills blandningen svalnat.
    10. Hacka chokladen och smält i microvågsugn till 60 grader. Blanda försiktigt ner 1/3 av yoghurten i den smälta chokladen. Blanda sedan ner äggvispet och resten av yoghurten.
    11. Ta ut formen ur kylen och fyll på med chokladmoussen. Ställ tillbaka formen i kylen över natten.
    12. Ta fram tårtan ur kylen och låt den stå i rumstemperatur 1 timme innan den serveras.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben