Chokladtårta med apelsinfromage - laktosfri

Serverar: 8 portioner

Har inte provat den ännu men.

Ingredienser

  • 3 dl florsocker med chockladsmak
  • 2 dl laktosfri mellanmjölkdryck
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g laktosfritt smör
  • Fyllning
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 dl gelésocker
  • 2 msk apelsinjuice, koncentrerad
  • Garnering
  • 2 st apelsiner
  • 1 dl vatten
  • ½ dl gelésocker
  • 1½ dl laktosfri vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Lägg vitorna i en skål och vispa till fast skum. Vänd gulorna och florsockret. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten växelvis med mjölken. Rör i det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme. Låt svalna i formen innan kakan delas i två bottnar.
    3. Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Koka 1 dl av grädden med gelésockret i ½ minut. Vispa den övriga grädden med elvisp, ej för fast, då blir fyllningen grynig. Tillsätt juciekoncentrat och gelésockerblandningen och blanda väl. Häll fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
    4. Lägg på den andra bottnen. Skala och skiva apelsinerna. Lägg dem uppe på kakan. Koka upp gelésockret och vatten, låt svalna något innan det skedas över apelsinerna. Vispa grädden fast och garnera tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben