Chokladtårta med chokladmousse

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En läcker tårta i vuxen smak.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 200 g riven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 80 g mald mandel
  • 4 msk socker
  • Chokladmousse
  • 150 g mörk choklad
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Rör ner smör med socker poröst. Rör ner den rivna mandelmassan.
    2. Skilj äggvitorna och gulorna. Vispa äggulorna lätt och tillsätt smeten under omrörning.
    3. Blanda vetemjöl med mald mandel och rör ner. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning.
    4. Vänd ner äggvitorna i smeten och häll den i en smord och bröad form med löstagbar botten (26-27 cm). Grädda kakan i 175 grader ca 50 minuter eller tills kakan känns torr med en sticka. Låt svalna
    5. Hacka chokladen till moussen grovt och smält i vattenbad, ta skålen från värmen och rör ner lätt vispade äggulor. Låt svalna.
    6. Vispa vispgrädden fluffigt och blanda ner den i avsvalnade chokladen.
    7. Häll chokladmoussen över botten. Ställ i kylen minst 3 timmar för att stelna.
    8. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mirjanagn 28 juni 2012

    Ser fantastisk ut!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben