Rör ner smör med socker poröst. Rör ner den rivna mandelmassan.
Skilj äggvitorna och gulorna. Vispa äggulorna lätt och tillsätt smeten under omrörning.
Blanda vetemjöl med mald mandel och rör ner.
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning.
Vänd ner äggvitorna i smeten och häll den i en smord och bröad form med löstagbar botten (26-27 cm). Grädda kakan i 175 grader ca 50 minuter eller tills kakan känns torr med en sticka. Låt svalna
Hacka chokladen till moussen grovt och smält i vattenbad, ta skålen från värmen och rör ner lätt vispade äggulor. Låt svalna.
Vispa vispgrädden fluffigt och blanda ner den i avsvalnade chokladen.
Häll chokladmoussen över botten. Ställ i kylen minst 3 timmar för att stelna.
Ser fantastisk ut!