Chokladtårta med hasselnötter glutenfri

Denna funkar jättebra även som tårtbotten.

Ingredienser

  • 300 g hela hasselnötter
  • 300 g mörk choklad (70%)
  • 1 msk kakao
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 6 ägg
  • Några droppar citron
  • Smör till formen
  • Ev florsocker till dekoration
  • Servering
  • Glass eller grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
    2. Mixa nötterna i en matberedare. Bryt 200 g av chokladen i bitar och kör i matberedaren tillsammans med nötterna. Tillsätt kakao, smör och socker och kör tills smeten är krämig.
    3. Separera äggen och tillsätt äggulorna till nötkrämen. Vispa upp äggvitorna med 5 droppar citronsaft. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten, lite i taget. Häll smeten i en smord springform med löstagbara kanter, bryt den resterande chokladen i små bitar och stick ner i kakan.
    4. Baka tårtan i mitten av ugnen, ca 35-40 minuter. Prova med en sticka, kakan kan gärna vara lite kladdig i mitten. Servera med grädde eller glass.
    5. Passar också bra att använda till tårtbotten.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben