Chokladtårta med mandel

Serverar: 5-6 portioner

Mäktig chokladtårta av kladdkaketyp, garnerad med mandel. Allt blandas i samma kastrull.

Ingredienser

  • 150 gr smör
  • 150 gr blockchoklad
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mandel (hackad)
  • Lättvispad grädde eller vaniljglass till serveringen
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175C. Smält smöret. Dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i det varma smöret. När chokladen har smält rörs alla övriga ingedienser förutom mandeln i. Häll smeten i en rund, smord och bröad 1½ liters form, med löstagbara kanter. Sprid den hackade mandeln ovan på smeten. Grädda i 30-35 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ut ur formen. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben