Chokladtårta med zucchini

Serverar: 10 portioner

En ljuvligt god och saftig choklad- och zucchinitårta. Len kaffekräm på toppen gör tårtan oemotståndlig.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g zucchini
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl neutral olja, t ex solros- eller majsolja
  • Kaffekräm
  • 175 g rumstempererat smör
  • 6 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk starkt kaffe
  • Garnering
  • Ev sockerdekoration
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen av en springform, ca 24 cm i diameter. Smöra kanten.
    2. Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull med tjock botten eller över vattenbad.
    3. Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke.
    4. Riv zucchinin grovt och blanda ner den tillsammans med socker i mjölblandningen.
    5. Vispa samman ägg och olja. Rör ner det i zucchiniblandningen.
    6. Tillsätt den smälta chokladen. Häll smeten i formen och grädda kakan cirka 1 timma. Låt sedan svalna i formen.
    7. Vispa smöret poröst med en elvisp. Rör sedan ner florsocker, kakao och kaffe till en smidig kräm.
    8. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och bred på kaffekrämen. Dekorera ev med sockerdekorationer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben