Chokladtårta till många

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Impornerande tårta som räcker till många! Förbered gärna tryffeln och tårtbottnarna och lägg ihop tårtan några timmar innan den ska serveras.

Ingredienser

  • Kaka
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • Tryffelglasyr
  • 400 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 4 msk rom ( alt apelsinjuice eller kaffe)
  • Till bottnarna
  • ½ dl rom ( alt apelsinjuice eller kaffe)
  • Godisägg till dekor, eller något annat
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader
    2. Smörj två lika stora formar med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, har man inte två lika formar får man grädda i två omgångar.
    3. Kaka: Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa försiktigt ner smöret och mjölblandingen i äggsmeten. Tillsätt vattnet. Fördela smeten i formarna.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
    5. Tryffelglasyr: Finhacka chokladen. Koka upp grädden med honungen. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen snabbt. Rör tills chokladen smält.
    6. Tillsätt smöret i små klickar. Blanda noga och häll sedan ner rom. Rör tills tryffeln blir blank och jämn.
    7. Låt stelna i rumstemperatur till nästa dag.
    8. Dela chokladkakorna i två bottnar vardera. Pensla bottnarna med rom. Lägg ihop bottnarna med ett tunt lager tryffelfyllning på varje.
    9. Bred resterande glasyr på kakans kanter och topp.
    10. Garnera med godisägg, eller något annat. Förvara i rumstemperatur om den ska serveras samma dag, annars i kylen.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben