Chorizo med mexikansk sallad

Serverar: 4 portioner

Förutom att kryddstark chorizo med bönsallad är gott, är det här bra mat för den som vill ligga lågt med kolhydraterna. Getosten bryter av med lite syra och krämighet. Getost är inte speciellt mexikanskt, men supergott i den här salladen.

Ingredienser

  • 300-400 g chorizokorv
  • Smör att steka i
  • Mexikansk sallad
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 avokado
  • 1 gul paprika
  • 1 liten rödlök
  • 2 dl svarta kokta bönor
  • Salladsblad, gärna blandade
  • 150 g getost
  • Dressing
  • ½ röd chili
  • Saft av 1 lime
  • 2 msk ketchup
  • 3 msk olivolja
  • ½ kruka finhackad koriander
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Dela körsbärstomaterna i halvor. Skär avokadorna i tärningar och paprikan i bitar. Skala och hacka löken. Skölj bönorna om de kommer från burk. Bred ut tomater, avokado, paprika, lök, svarta bönor, och salladsblad på ett fat.
    2. Hacka chilin fint. Blanda chili, limesaft, ketchup, olja, finhackad koriander och salt till en dressing.
    3. Smula osten över salladen och häll på dressingen. Stek chorizo och servera till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben