Chorizogryta med sting

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 paprikor, gärna olika färg
  • 4 kryddstarka korvar av typen chorizo eller kabanossen
  • 2 burkar bönor, t.ex. kidney, canelli eller stora vita bönor
  • 3 msk rapsolja
  • ½ dl vatten
  • 3 msk vitvinäger
  • 1 liten knippa persilja
  • ½ - 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär bort rotänden och det grövsta gröna på purjolöken. Snitta på längden och skölj. Skölj och rensa paprikorna. Skär purjolöken, korven och paprikan i bitar. Låt bönorna rinna av i en sil.
    2. Värm oljan i en gryta med lock. Fräs purjolöken, paprikan och korven tills det börjar få färg. Häll över vattnet och vinägern.
    3. Lägg i bönorna och låt allt sjuda under lock i 10 – 15 minuter. Hacka persiljan grovt. Blanda i salt, nymalen svartpeppar och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben