Serverar: 12 portioner
Tid: 18 timmar
Med endast surdeg som jäskraft. Ciabatta är ett Italienskt, smakrikt och ganska segt bröd som fått jäsa länge. Det är degens långa jäsningsperiod före gräddningen som gör det så smakrikt. Nygräddad är ciabatta lite seg inuti och delikat knaprig på utsidan.
Ja så här såg de ju ut innan de blev fyllda med bacon, sallad och tomat (BLT).
Mmmm. Bättre och bättre dag för dag! Jag har just avnjutit nybakade, varma ciabatta på surdeg. De blev ännu bättre denna gången, förmodligen för att de fått jäsa längre tid (under natten i kylen). Jag använde grövre durumvete denna gången och det var nog det som gjorde att jag var tvungen att använda mer vatten. Jag funderar på om jag ska justera upp vattenmängden ytterligare i mitt recept till drygt 6,5 dl. Det funkar bra att jäsa första gången på en oljad långpanna. Då är det bara att stjälpa upp degen på mjölat bakbord och trycka ut den till rätt storlek och dela. Jag hade kunnat få ut 14 eller 16 st också men det får jag inte plats med på en gång på bakstenen i min ugn.