Trefröbröd med surdeg

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod limpa med surdeg

Ingredienser

  • 1 ½ dl grovt rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 ½ dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 msk salt
  • 4 dl vatten
  • ½ paket jäst
  • 1 ½ dl rågsurdeg
  • 3 ½ dl vatten
  • 12 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Blanda alla frön med vatten och salt i en bunke och låt stå övertäckta med plastfolie i 2 timmar. Rör ut jästen och surdegen i nästa vatten mängd. rör i frö skållningen och vetemjölet arbeta i maskin i 15 minuter. Låt jäsa övertäckt i 2 timmar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. dela degen i 2 bitar och platta ut till 2 runda kakor och rulla sedan ihop varje kaka och lägg dom på bakpappersklädd plåt med skarven neråt och låt jäsa under handduk i 30 minuter.
    2. Ugn: 250 grader. Skåra bröden och sätt in dom i nedre delen av ugnen, spreja vatten uppe och nere i ugnen och stäng fort. Baka i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och baka i 25 minuter, låt svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben