Ciabatta

Det här är min farmors recept. Det var första gången jag baka det igår och det blev riktigt gott!!!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk olja
  • ca 11 dl specialvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av det fingerljumna vattnet och rör om tills jästen löst sig. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta degen tills den blir smidig.
    2. I hushållsmaskin tar det 6-8 minuter och förhand får man räkna med 10 minuter!
    3. Degen ska vara ganska lös. Jäs degen övertäckt med bakduk i ca 1 timme.
    4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda inte degen! Dela den direkt i fyra bitar. Platta ut bitarna med handflatan så att det blir rektangulära och 5-7 mm tjocka. Lägg dem på smorda plåtar. Jäs dessa övertäckta med duk i 30 minuter. Ta bort duken och jäs ytterligare 30 minuter.
    5. Grädda en plåt i taget i 225º ugnsvärme. Ställ plåten mitt i ugnen, annars får bröden inte plats. Gräddningstiden är cirka 15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben