Serverar: 8 portioner
Smula jästen i en bunke och häll i vattnet samt salt och socker. Rör om och tillsätt rågsiktsmjölet. Häll i det mesta av vetemjölet, degen ska vara ganska lös. Arbeta degen 10 minuter, gärna med elvispens degkrokar. Klappa in olivolja lätt i degen och platta ut lagom så att den ryms att jäsa direkt på plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 2 timmar. Platta ut degen lite med mjölad hand och skär den i 8-10 portionsbitar. Låt jäsa i 30 minuter.Värm ugnen till 200 grader. Grädda bröden cirka 25 minuter.
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Skördefest i Lund
Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...
Gott av kyckling
Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...