Ciabatta

Serverar: 8 portioner

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3 dl rågsikt
  • ca 11 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke och häll i vattnet samt salt och socker. Rör om och tillsätt rågsiktsmjölet. Häll i det mesta av vetemjölet, degen ska vara ganska lös. Arbeta degen 10 minuter, gärna med elvispens degkrokar. Klappa in olivolja lätt i degen och platta ut lagom så att den ryms att jäsa direkt på plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 2 timmar. Platta ut degen lite med mjölad hand och skär den i 8-10 portionsbitar. Låt jäsa i 30 minuter.Värm ugnen till 200 grader. Grädda bröden cirka 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben