Hjärtmusslorna serveras i en lätt cidersky med knaprig bacon och saftig majs.
Ingredienser
800 g hjärtmusslor i skal
2 schalottenlökar
2 skivor bacon
2 msk margarin
2½ dl majskorn
2½ dl torr cider
2 msk slätbladig persilja, färsk, hackad
Instruktioner
Släng musslor som har gått sönder, är öppnade och som inte stänger sig när de knackas eller sköljs under rinnande kallt vatten. Finhacka löken och baconskivorna.
Smält margarinet i en stor kastrull på hög värme. Fräs lök och bacon 4-5 minuter tills gyllene. Tillsätt majsen och fräs ca 2 minuter tills mjukt.
Häll över cider, koka upp och tillsätt musslorna. Lägg på ett tättslutande lock och sjud cirka 5 minuter tills musslorna öppnar sig. Släng musslor som inte har öppnat sig.
Lägg upp musslorna i djupa tallrikar och häll över skyn. Strö över persiljan och servera.