Ciderkyckling i gryta

Serverar: 4 portioner

En lättlagad och inte så fet rätt

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk matfett till stekning
  • 1 rödlök
  • 1 squash
  • 2 morötter
  • 4 dl äppelcider
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk maizenamjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela varje filé i 3 bitar. Bryn runt om – lägg i en gryta. Skär lök i klyftor, skiva squashen och morötterna. Fräs grönsakerna – lägg i grytan. Tillsätt cider och buljongtärningen, koka 10 minuter. Rör ut maizena i grädden och häll redningen i grytan, koka någon minut. Smaka av med kryddorna.
    2. Servera med ris och ev. brytbröd.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben