Cinas advents muffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Går jättebra att fysa. Jag gjorde dubbel sats

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1-2 påsar saffran
  • 50 gr smält margarin
  • 2 dl fil
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet o låt svalna.
    2. Vispa ägg o socker pösigt.
    3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke + saffranet
    4. Vänd ner det avsvalnade margarinet o filen
    5. Rör om till en slät smet.
    6. Rör mer de torra ingredienserna och rör tills det inte finns några klumpar.
    7. Häll i smeten i 12 stora muffins formar o strö på pärlsocker.
    8. Grädda i 200 grader i 15-20 min i mitten av ugnen.
    9. Går bra att frysa.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (2)

    PinkLadie 23 november 2008

    Lättbakat och gott! Jag hällde ner saffranet i det smälta smöret, för jag har hört att smaken utvecklas mera då... Nästa gång tänker jag dubblera mängden fett, för de blev lite kompakta - men höga och toppigt fina!

    EllinorFalck 22 december 2009

    Jättegoda, gjorde dem i små formar så jag fick dubbelt så många :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben