Citroncupcakes med vitchoklad- och lemoncurd frosting

Serverar: 24 portioner

Fräscht och gott med dessa ljuvliga muffins. Glutenfria. Glutenfria muffins blir bäst om du bakar dem i muffinsbleck som ger stadga och hjälper dem att få fin höjd.

Ingredienser

  • 1 dl filmjölk
  • 100 g smält smör
  • 1 tsk fiberhusk
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 ägg
  • 1 citron, saft och skal
  • Frosting
  • 100 g vit choklad
  • 100 g färskost
  • ½ dl lemoncurd
  • Garnering
  • 1 msk pärlsocker eller färgglatt strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda filmjölk och avsvalnat smält smör. Rör i fiberhusk och låt svälla i ca 5 minuter. Rör samman alla torra ingredienser och vänd ner i filmjölkssmeten. Rör i ett ägg i taget tillsammans med citronsaft och rivet citronskal.
    3. Fördela smeten i ett smort muffinsbleck eller muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
    4. Frosting: Hacka den vita chokladen och smält i vattenbad. Rör ner chokladen i färskost och lemoncurd.
    5. Bred ut eller spritsa på toppen av muffinsen. Strö över pärlsocker eller färgglatt strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben