Citronkräm

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Tårtfyllning

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • saft och rivet skal från en halv citron
  • 50 g margarin
  • Instruktioner

    Blanda äggulor, socker, saft och skal i en kastrull. Låt krämen sjuda och rör hela tiden tills den tjocknat. Viktigt att röra hela tiden annars bränns det. Tag bort kastrullen från värmen och rör ner margarinet i små bitar. Låt det svalna i vattenbad. Bred krämen på en tårtbotten. Räcker till en botten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gladiolus 20 maj 2008

    Det låter gott. Det blir så friskt med citroner.

    LellaGella 16 augusti 2008

    Gjorde denna kräm till sonens födelsedagstårta. Den blev JÄTTEGOD!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben