Citronkräm med rispuffkrisp
En enkel, men underbar citronkräm, toppad med krispiga chokladpuffar.
265 kalorier per portion
Ingredienser
4 citroner (2 ½ dl färskpressad citronjuice + skal från 2 citroner)
2 dl socker
3 små ägg
1 gelatinblad
100 g vit choklad
2 dl puffat ris
Bär till dekoration
Instruktioner
- Skrubba 2 citroner väl i ljummet vatten och riv skalet. Pressa 2 ½ dl juice. Lägg skal och juice i en kastrull med sockret, vispa i äggen.
Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
- Värm citronkrämen under omrörning på låg värme tills den börjar tjockna och första bubblan visar sig. Ta kastrullen från värmen.
- Krama ur gelatinbladet och tillsätt det till krämen, rör tills det smälter. Sila krämen i en finmaskig sil, fyll upp i glas och ställ i kylen.
- Hacka och smält chokladen i vattenbad, blanda i rispuffar.
- Strö ut puffarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kyl eller frys.
- Toppa citronkrämen med rispuffarna och ett vackert bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)