Citronkräm med rispuffkrisp

Serverar: 6 portioner

En enkel, men underbar citronkräm, toppad med krispiga chokladpuffar. 265 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4 citroner (2 ½ dl färskpressad citronjuice + skal från 2 citroner)
  • 2 dl socker
  • 3 små ägg
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl puffat ris
  • Bär till dekoration
  • Instruktioner

    1. Skrubba 2 citroner väl i ljummet vatten och riv skalet. Pressa 2 ½ dl juice. Lägg skal och juice i en kastrull med sockret, vispa i äggen. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
    2. Värm citronkrämen under omrörning på låg värme tills den börjar tjockna och första bubblan visar sig. Ta kastrullen från värmen.
    3. Krama ur gelatinbladet och tillsätt det till krämen, rör tills det smälter. Sila krämen i en finmaskig sil, fyll upp i glas och ställ i kylen.
    4. Hacka och smält chokladen i vattenbad, blanda i rispuffar.
    5. Strö ut puffarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kyl eller frys.
    6. Toppa citronkrämen med rispuffarna och ett vackert bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben