Citronkyckling med dill

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Enkel vardagsrätt som grabbarna gillar :) Servera med grönsaker med färg, annars blir rätten lite beige utseendemässigt.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1-2 dl grädde eller mjölk, valfri fetthalt
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk citronsaft
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • Ev Maizena
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, rör ner mjölet. Späd med buljong och grädde eller mjölk. Låt koka upp.
    2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i såsen. Låt puttra i ca 15 minuter på svag värme. Rör om då och då. Späd ev med lite mer hönsbuljong. Tillsätt dillen.Smaka av med citronsaft och kryddor. Red ev av med Maizena om det behövs.
    3. Servera med kokt potatis eller ris. Och kokt broccoli.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (3)

    SDMaya 13 september 2008

    En väldigt lätt lagad gryta, tackar för receptet :)

    skyler 18 februari 2010

    jättegott! har gjort den några gånger nu så tack för receptet =)

    jen_05 28 januari 2011

    Jättegod och snabb gryta. Har testat olika varianter av detta recept, men detta är godast! Perfekt vardagsmat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben