Citronkyckling med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Var tvungen att skriva av det här receptet från en tidning. Verkar så enkelt att göra och framför allt gott...

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • En klick smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk rosmarin
  • Rivet skal o saft från 1/2 citron
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär varje filé i tre bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
    2. Blanda matlagningsgrädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock i ca 5 minuter. Rör ner citronskal och persilja. Garnera med citron.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben